Griekse tosti

Heb je ook zo’n trek in tosti? Deze Griekse tosti met onder andere feta en olijven is een echte smaakexplosie. Weer eens iets heel anders en een absolute aanrader. Ik maak het gewoon klaar in een grillpan, maar je kunt natuurlijk ook een tosti-ijzer gebruiken. Wanneer ga jij het maken?

Dit heb je nodig voor 2 personen

4 boterhammen naar keuze (ik gebruikte volkoren)
100 gram feta
2 eetlepels tomatenpuree
1/2 rode ui, gepeld en in dunne ringen gesneden
klein handje gewassen rucola
1 eetlepel groene olijven zonder pit
wat gedroogde oregano
boter

Zo maak je Griekse Tosti

1. Smeer de boterhammen dun in met wat boter (aan 1 kant van elke boterham).
2. Leg 2 boterhammen met de niet-besmeerde kant naar boven op een snijplank.
3. Besmeer de twee boterhammen met de tomatenpuree en verkruimel er feta over.
4. Verdeel de ringen ui over de boterhammen. Snij de olijven doormidden en leg deze er ook op.
5. Leg er nu nog wat rucola op en dek af met de andere twee boterhammen. Zorg dat de met boter besmeerde kant aan de buitenkant zit.
6. Leg de tosti’s in de grillpan en laat ze op zacht vuur goudbruin en goed warm worden. Draai af en toe voorzichtig om.
7. Haal de tosti’s uit de pan, snij ze schuin door en bestrooi met wat gedroogde oregano.

Geniet!