Oost-Indische kers staat bij mij altijd in de moestuin. Ik zaai het al niet eens meer, want er vallen elk jaar wat zaden op de grond die het volgende jaar weer uitkomen. Ik vind het een prachtige plant met mooi blad en bloemen. Wil of heb jij deze ook in je tuin, moestuin, of op het balkon, dan ken je misschien al de voordelen ervan. Deze plant is een hele mooie toevoeging aan je tuin en hieronder lees je waarom.

Voordat je begint met het indelen van je moestuin, maak je een moestuinplan. Waarom? Voor de wisselteelt, om ziektes te voorkomen. Je kunt verder goede combinaties van planten maken, zodat de gewassen elkaar ondersteunen of beschermen. Als je moestuiniert in bakken en potten is het ook handig om aan combinatieteelt te denken. Dan is Oost-Indische kers een hele handige plant om aan je plan toe te voegen.

Oost-Indische kers tegen luis

Een voordeel van deze plant is dat het ervoor zorgt dat luizen eerder op de Oost-Indische kers gaan zitten, dan op de andere gewassen. Zo heb je meer kans op bijvoorbeeld luisvrije peulenplanten. Dus zet deze plant volgend jaar naast je peultjes.

Oost-Indische kers is een eetbare plant

Is er geen luis te bekennen op je Oost-Indische kers? Dat is heel fijn. Want wist je dat je de bladeren van de Oost-Indische kers kunt eten? Het smaakt een beetje radijs-achtig. Ik vind het heerlijk om wat blaadjes toe te voegen aan mijn salade. Het is behoorlijk sterk, vandaar dat je maar weinig bladeren hoeft te gebruiken. Daarna kun je het ook nog eens garneren met de bloemen van de Oost-Indische kers, want deze zijn ook eetbaar. Hoe leuk is dat en het staat zo fleurig.

Een mooie en nuttige plant is de Oost-Indische kers dus wat mij betreft. Deze verdient echt een plaatsje in je moestuin, tuin of op het balkon.