Oesterzwam Kerriesalade

Deze kerriesalade met oesterzwammen smaakt heerlijk op een broodje. Wat een smaakexplosie. Lekker als lunch, met een kopje soep erbij. Of je eet het op een plakje stokbrood bij de borrel. Wat is het toch leuk om je zelfgemaakte salade op tafel te zetten.

Dit heb je nodig voor een bakje Oesterzwam Kerriesalade

150 gram oesterzwammen
1 eetlepel tamari of sojasaus
1 afgestreken eetlepel milde kerriepoeder
1 flinke eetlepel mayonaise
1 bosui, gewassen en in dunne ringen gesneden
(olijf)olie

Zo maak je Oesterzwam Kerriesalade

1. Maak de oesterzwammen schoon en scheur ze in kleine reepjes.
2. Bak de oesterzwammen met een scheutje olie in de pan gaar, voeg de kerrie toe en bak nog even mee.
3. Blus af met wat tamari of sojasaus en haal de pan direct van het vuur/warmtebron. Roer goed door en laat afkoelen in de pan.
4. Doe de afgekoelde oesterzwammen in een bakje, meng mayonaise en bosui erdoor. En klaar is je zelfgemaakte salade. Koel bewaren en beperkt houdbaar.

Wil je een wat mildere smaak, gebruik dan iets minder kerrie en tamari/sojasaus.