Als je nog een lekker borrelhapje zoekt, dan kan ik je deze frisse pesto met citroen en geroosterde amandelen aanbevelen. Een pesto met een zomerse twist, net iets anders dan je gewend bent. Serveer het met plakjes stokbrood of een ander lekker brood in stukjes. Echt genieten!
Dit heb je nodig voor een kleine portie zomerse pesto
1 biologische citroen (rasp van 1 citroen en het sap van een halve citroen)
2 eetlepels gepelde en geroosterde amandelen (kun je kant en klaar kopen)
2 flinke handen verse, gewassen, basilicumblaadjes
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
2 1/2 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie extra vierge
wat zout en peper
Zo maak je de pesto
1. Doe alle ingrediënten, van de olijfolie een klein scheutje, in een blender, keukenmachine of de hakmolen van je eventuele staafmixer.
2. Maal alles fijn, maar niet te fijn. Het is wel mooi als de pesto nog een beetje grof is.
3. Roer er nu zoveel olijfolie door, totdat het een smeuïg geheel is. Proef of er nog zout of peper bij moet.
4. Doe het in een potje of bakje en serveer het met brood.