Feta-filodeegkrans

We vieren binnenkort Oud en Nieuw en voordat het zover is, heb ik nog een nieuw recept voor je. Het is een eenvoudig maar lekker hapje uit de oven, in de vorm van een krans. Deze Feta-filodeegkrans is uiteraard gevuld met feta en een aantal smaken die daar goed bij passen. De hapjes hoef je niet los te snijden of te breken, want ze zijn in een krans gezet. Geen gedoe dus, wel optimale verwennerij in een feestelijk jasje. Ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling.

Dit heb je nodig voor 6 personen

125 gram feta
120 gram koelvers filodeeg
ca. 6 theelepels honing
30 gram gepelde (ongezouten) walnoten, fijngehakt
1 takje verse rozemarijn
(rijst)olie

Zo maak je de Feta-Filodeegkrans

1. Verwarm de oven voor op 180 graden C (hetelucht).
2. Snijd de feta in 6 blokken.
3. Was de rozemarijn, ris de naalden van het takje en hak fijn.
4. Hak de walnoten klein.
5. Bestrijk een deegvel met olie en leg er een deegvel overheen. Kijk even hoeveel vellen er in de verpakking zitten en hoe je het wilt verdelen. Uiteindelijk heb je 6 dubbele, bestreken deegvellen nodig, waar het blokje feta ruim in verpakt kan worden. Eventueel kun je, als je nog een stuk over hebt, er een “strik” van maken voor onderaan de krans.
6. Leg de fetablokken op 6 dubbele stukjes filodeeg.
7. Sprenkel er ongeveer 1 theelepel honing over per blokje.
8. Verdeel de rozemarijn erover en de walnoten.
9. Maak de pakketjes dicht als een zakje. Knijp de bovenkant van het deegzakje goed dicht. Zet ze op een bakplaat in de vorm van een krans. Leg eventueel de deegstrik ook op de bakplaat.
10. Bestrijk de zakjes deeg en de eventuele “strik” met nog wat olie en bak in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en knapperig.
11. Haal ze uit de oven, laat ze iets afkoelen. Leg de warme fetazakjes op een schaal, samen met de eventuele deegstrik, in de vorm van een krans en serveer. 

Versier eventueel met wat overgebleven takjes verse rozemarijn (alleen ter decoratie, niet om te eten).