Aardappelwafels

Aardappelwafels maken is super makkelijk en een leuk bijgerecht. Je kunt ze van tevoren maken en vlak voordat je ze serveert nog even opwarmen in de oven. Handig toch? Dus, heb je een wafelijzer, haal het snel maar weer eens tevoorschijn voor deze lekkere aardappelwafels.

Dit heb je nodig voor 6 Aardappelwafels

500 gram vastkokende aardappelen
40 gram bloem
2 eieren
2 takjes verse rozemarijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel bakpoeder
zout
olie

Zo maak je Aardappelwafels

1. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in ongeveer 25 minuten gaar.
2. Laat de aardappelen een beetje afkoelen.
3. Was de takjes rozemarijn, ris de naaldjes eraf en hak ze fijn.
4. Pureer de aardappelen en meng er het volgende door: eieren, paprikapoeder, uienpoeder, bloem, bakpoeder, de verse rozemarijn en een snuf zout.
5. Vet het wafelijzer in met wat olie en schep, met bijvoorbeeld een ijslepel, het deeg in de vorm. Bak de wafel gaar en laat afkoelen op een rooster als je ze niet direct eet. Anders kun je de wafels warm houden in de oven, op 100 graden C.
6. Bak op deze manier nog 5 aardappelwafels.
7. Als je ze niet direct eet, bewaar je ze afgedekt in de koelkast (beperkt houdbaar) en warm je ze in de oven weer op totdat ze door en door warm zijn.

Geniet ervan!