Griekse sperziebonen

Dit is een lekker en eenvoudig bijgerecht waar ik echt blij van word. Ik heb het Griekse Sperziebonen genoemd, al zou een Griek het misschien anders maken. Zoals je weet doe ik het gewoon op mijn manier, met een Hollandse knipoog. Uiteraard is het weer zeer makkelijk om te maken. Ik zou zeggen… probeer het snel en ik hoop dat je er net zo gelukkig van wordt als ik.

Dit heb je nodig voor 3 à 4 personen

500 gram sperziebonen
200 gram feta
1 blik tomatenblokjes van 400 gram
1 rode ui, gepeld en in stukjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel gedroogde oregano
olijfolie
snufje zout en flink wat versgemalen zwarte peper
eventueel wat groene olijven zonder pit

Zo maak je Griekse Sperziebonen

1. Haal de sperziebonen af, breek ze, was ze en kook of stoom ze gaar in 8 tot 10 minuten.
2. Bak intussen de ui in een pan met een scheutje olijfolie.
3. Voeg de tomatenblokjes toe, de knoflook, oregano, wijnazijn, zout en peper.
4. Roer de gare sperziebonen door de saus en warm nog even goed door.
5. Schep de Griekse Sperziebonen in een schaal en verkruimel de feta erover. Eventueel kun je er nog wat groene olijven zonder pit over verdelen. 

Eet smakelijk!