Vega spruitenschotel

Deze spruitenschotel past goed bij de tijd van het jaar. Zoals jullie misschien wel weten, eet ik regelmatig vegetarisch. Ik had weer zin om een lekker vega recept te bedenken. Mijn hoofd zit altijd vol ideeën van smaakcombinaties en als ik iets bedenk en het lukt, word ik helemaal blij. Spruiten, gecombineerd met puree van zoete aardappel, kastanjechampignons én komijnekaas is het geworden. Echt een heerlijke combi. Probeer het maar!

Dit heb je nodig voor 4 personen

1 kg zoete aardappelen
500 gram spruiten
400 gram kastanjechampignons
250 gram komijnekaas (een stuk)
1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
100 ml amandelmelk (je kunt ook andere melk gebruiken, gewoon wat je in huis hebt)
zout en peper naar smaak
(olijf)olie

Zo maak je de Vega Spruitenschotel

Voorbereiding

1. Schil de zoete aardappelen, snijd in stukken. Was ze en zet ze even weg in een pan met water.
2. Maak de spruiten schoon en was ze. Zet ze even aan de kant.
3. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes.
4. Snijd de komijnekaas in kleine blokjes.

Bereiding

1. Kook de zoete aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten.
2. Kook de spruiten gaar in ongeveer 10 minuten.
3. Bak de kastanjechampignons intussen, met de knoflook, in een pan met een scheutje olie gaar.
4. Pureer de zoete aardappelen en roer de melk erdoor.
5. Schep de spruiten, de kastanjechampignons en de blokjes komijnekaas door de zoete aardappelpuree.
6. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!