Soep van zoete aardappel en prei

Voor een makkelijke en gezonde maaltijd. Heel handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Dan maak je gewoon een pan van deze heerlijke, dikke, maaltijdsoep.

Dit heb je nodig voor 3 à 4 kommen soep

500 ml groentebouillon
250 ml kokosmelk
2 flinke zoete aardappelen, geschild en in stukken gesneden
1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
2 uien, gepeld en in grove stukken
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel masalakruiden
1 teen knoflook, gepeld en in kleine stukjes gesneden
olijfolie of kokosolie
eventueel gefruite uitjes
staafmixer

Zo maak je Zoete Aardappel-Preisoep

1. Zet een pan op het vuur. Zodra het heet is, doe je de olie erbij en dan direct de uien. Voeg de masalakruiden toe en zet het vuur zachter. Bak een aantal minuten onder regelmatig roeren. Voeg dan de tomatenpuree en knoflook toe. Roer door en laat een aantal minuten meebakken. Het mag niet verbranden, dus houd het goed in de gaten.
2. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Doe de prei en stukken zoete aardappel in de pan. Zodra het goed kookt, zet je het vuur iets zachter en laat je het met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar worden.
3. Haal de pan van het vuur, voeg de kokosmelk toe (houd eventueel nog wat achter voor de garnering) en pureer de soep met de staafmixer. Schep de Aardappel-Preisoep in borden of kommen, garneer eventueel met de achtergehouden kokosmelk en wat gefruite uitjes.