Een tijdje geleden was een bekende van mij naarstig op zoek naar pannenkoekenmix tijdens een vakantie in het buitenland. Ze kon het in geen enkele winkel vinden. Op zo’n moment wil je graag weten hoe je zelf pannenkoekenmix maakt. En dat is super makkelijk.
Wat heb je nodig voor een flinke kom pannenkoekenbeslag?
250 gram volkorenmeel
250 gram bloem
1 liter melk
2 eieren
maximaal 1/2 afgestreken eetlepel zout
garde of mixer
Hoe maak je het beslag?
Meng het volkorenmeel met de bloem en het zout. Klop de eieren door de melk. Voeg beetje bij beetje de mix van meel, bloem en zout toe. Goed blijven kloppen, totdat je een beslag krijgt zonder klontjes. Een enkel klontje is trouwens helemaal geen probleem. Die vind je heus niet terug.
Bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. Zelf gebruik ik hiervoor graag rijstolie. Deze olie zou tegen hoge verhitting kunnen en heeft een neutrale smaak.