Pizzadeeg maken

Pizzadeeg is heel makkelijk om zelf te maken. Het succes van je pizza draait vooral om een goede bodem. Wil je weten hoe je dit voor elkaar krijgt? Lees dan snel verder.

Misschien heb je het al eerder gelezen, maar wij maken ons deeg voor brood en pizza graag in de broodbakmachine. Gewoon op het deegprogramma. Dat gaat enorm goed. Met de hand pizzadeeg maken is ook erg makkelijk. 

De pizzasteen

Wil jij ook je eigen pizza’s maken? Je krijgt helemaal een super resultaat als je ook een pizzasteen gebruikt voor op de bbq of in de oven. Zonder kan ook heel goed.

Zo maak je je eigen pizzadeeg (portie voor 2 personen)

Je kunt het deeg van bloem maken, of half bloem en half volkorenmeel. Het eerste is het lekkerst en het tweede gezonder. 

300 gram bloem of 150 gram bloem en 150 gram volkorenmeel
nog wat bloem om te kneden
zakje gist van 7 gram
4 eetlepels olijfolie
150 ml lauw water (iets meer bij half bloem en half volkorenmeel)
zout

Doe de bloem in een kom, meng het met de olie, gist, water en zout. Zorg ervoor dat je de gist en het zout niet direct op elkaar strooit, maar houd ze een beetje uit elkaar, anders werkt je gist niet. Kneed goed, totdat je een elastisch deeg krijgt. Strooi er wat bloem bij als het te veel plakt en schenk er nog wat water bij als het te droog aanvoelt. Dit duurt wel even, liefst zo’n 5 tot 10 minuten. Leef je lekker uit.

Laat het deeg een uur rijzen, leg er een bord op om de kom af te dekken. Zet het op een plek waar het minimaal zo’n 20 graden is. Niet te koud dus. Na een uur kneed je het deeg nog even door en rol je het met een deegroller direct uit op een stuk bakpapier, ter grootte van je bakplaat. Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat. Nu is je pizzadeeg klaar om te beleggen en te bakken.

De baktijd van je pizza in de oven is ongeveer 10 tot 15 minuten op 220 graden C.