Pasta Tomaat en Pesto

Als je mij al een tijdje volgt, weet je dat ik van makkelijke recepten houd. Zeker op een doordeweekse dag vind ik dit belangrijk. In het weekend eens wat uitgebreider koken is heerlijk, dan neem ik er de tijd voor. Deze keer heb ik weer een makkelijk pastarecept voor je, met verse tomaten, spinazie en pesto. Het is lekker vol van smaak. Heerlijk met vega balletjes.

Dit heb je nodig voor 2 personen

150 gram volkoren penne
250 ml haverroom of kookroom
4 tomaten, gewassen en in kleine stukjes gesneden
100 gram verse spinazie, gewassen
1 blikje tomatenpuree
2 of 3 eetlepels groene pesto (gewone of een vegan variant)
geraspte Parmezaanse kaas (of een vegan variant)
olie
peper

Zo maak je de Penne Tomaat-Pesto

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Doe intussen de olie in de pan, de verse tomatenstukjes en bak het even aan.
3. Voeg de tomatenpuree toe en bak het even mee om een zoetere smaak te krijgen.
4. Voeg de haverroom en de pesto toe. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
5. Intussen voeg je de spinazie toe en roer je deze erdoor. Laat alles nog ongeveer 5 minuutjes pruttelen of totdat je pasta gaar is.
6. Voeg de pasta toe aan de saus en roer alles door elkaar. Breng op smaak met peper.
7. Schep de penne tomaat-pesto op de borden en bestrooi met de kaas.