Speculaas eierkoeken

In deze tijd van het jaar spelen speculaaskruiden de hoofdrol. Daarom heb ik een variant gemaakt op mijn eierkoeken. Deze Speculaas Eierkoeken zijn gemaakt van volkoren speltmeel en bovendien gezonder zoet. Dat maakt het een ideaal tussendoortje, die past bij de tijd van het jaar. Het amandelschaafsel maakt het helemaal af. Dus wil jij graag deze eierkoeken maken, ga dan snel aan de slag met mijn makkelijke recept.

Dit heb je nodig voor 10 Speculaas Eierkoeken

95 gram volkoren speltmeel
85 gram kokosbloesemsuiker of palmsuiker
2 (grote) eieren
1 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
snuf zout
amandelschaafsel

verder nodig: mixer en bakpapier

Zo maak je Speculaas Eierkoeken

1. Verwarm de oven (hetelucht) voor op 175 graden C.
2. Breek de eieren, doe de inhoud in de kom en mix samen met de kokosbloesemsuiker ongeveer 10 minuten (op redelijk hoge stand), todat het luchtig is. 
3. Meng in de tussentijd het speltmeel met de speculaaskruiden, een snuf zout en het bakpoeder.
4. Als het ei-suikermengsel na 10 minuten luchtig is, zet je de mixer uit.
5. Pak een spatel en “vouw” beetje bij beetje het meelmengsel door het ei-suikermengsel.
6. Zodra alles goed gemengd is, bekleed je een bakplaat met bakpapier. Schep met een juslepel of ijslepel bergjes deeg op de bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de eierkoeken in wording, want ze worden in de oven een stuk groter. Bij mij passen er ongeveer 5 of 6 stuks per keer op de bakplaat.
7. Bak de eierkoeken in ongeveer 13 minuten gaar. Haal ze van het bakpapier, door de onderkant met een dunne spatel voorzichtig los te maken. Laat ze afkoelen op een rooster. Eet ze zo vers mogelijk en bewaar de koeken anders in een goed afgesloten blik, bak of koektrommel. Beperkt houdbaar.