Amandelrotsjes met zeezout

Als je, net als ik, van behoorlijk pure chocolade houdt en bovendien ook graag amandelen eet, dan is dit absoluut iets voor jou. Met nog een beetje zeezout erover maak je het helemaal af. Puur en eenvoudig. Geniet!

Dit heb je nodig voor 10 amandelrotsjes

100 gram gepelde, geroosterde, amandelen (ik koop ze geroosterd en al)
100 gram pure vegan chocolade (85% cacao)
zeezout
verder nodig:
bakpapier

Zo maak je de amandelrotsjes

1. Hak de amandelen grof.
2. Smelt de chocolade op zacht vuur. Ik gebruik hiervoor een pan met vlamverdeler. Je kunt het anders ook au bain-marie doen.
3. Haal de pan met gesmolten chocolade van de warmtebron. Roer de gehakte amandelen erdoor.
4. Laat het geheel even staan totdat het iets is afgekoeld en de chocolade iets dikker wordt.
5. Schep dan op een broodplank, met een stuk bakpapier erop, 10 hoopjes van het chocolademengsel.
6. Bestrooi met wat zeezout en leg de plank met de amandelrotsjes in de vriezer. Laat het hier een half uur staan en als de amandelrotsjes hard zijn, haal je ze van het bakpapier af en bewaar je ze in de koelkast in een afgesloten bakje. Klaar is je heerlijke, pure, snack.  

>Mocht je nu niet zo van bittere chocolade houden en wil je het liever zoet, gebruik dan chocolade waar meer suiker aan is toegevoegd of voeg zelf een geschikte zoetstof naar keuze toe aan de gesmolten chocolade.

> Oh, enne…op de foto zie je ook gedroogde rozenblaadjes. Puur voor de sier.