Stamppot broccoli en gorgonzola

De laatste tijd heb ik vaak zin in stamppot. Dit komt door de tijd van het jaar. Het is ook zo eenvoudig om te maken en het eet lekker weg. Op de een of andere manier krijg ik er ook altijd zo’n huiselijk gevoel van. 

Nu kun je natuurlijk enorm variëren met stamppot. Want naast de bekende stamppot-combinaties probeer je weleens iets nieuws dat dan goed blijkt uit te pakken. Zoals deze stamppot broccoli met gorgonzola. Zo eenvoudig en zo lekker. 

Je eet er het beste een flink gekruid gebakken (vega) worstje bij. Dat past goed bij de gorgonzola. Ik heb gekozen voor Italiaanse worst. Je kunt ook voor bijvoorbeeld merguez gaan, of als je vegetariër bent voor een goed gekruide vleesvervanger. Ik hoop dat je er net zoveel van geniet als ik.

Dit heb je nodig voor 3 personen

1 kg iets kruimige aardappelen
ca. 400 g broccoli
90 g gorgonzola, in stukjes gesneden
1 groentebouillonblokje
scheutje melk of plantaardige melk (wat je maar in huis hebt)
klontje roomboter
peper en eventueel zout

Zo maak je Stamppot Broccoli met Gorgonzola

1. Schil de aardappelen, was ze en breng ze in een pan met ruim water en een verkruimeld bouillonblokje aan de kook.
2. Snijd de broccoli in roosjes en was ze. Voeg ze na 10 minuten toe aan de pan met aardappelen. Kook nu nog 10 tot 15 minuten, totdat aardappelen en broccoli goed gaar zijn.
3. Giet de pan broccoli en aardappelen af, maar laat een klein beetje water in de pan zitten.
4. Pak een pureestamper en stamp alles fijn.
5. Roer er een scheutje melk, klontje boter en de stukjes gorgonzola door. De gorgonzola en boter smelten. Blijf goed roeren, totdat de gorgonzola helemaal is gesmolten.
6. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.