Bananenbrood met dadels en gojibessen

Bananenbrood, het blijft zo’n lekker tussendoortje. Deze keer maakte ik het met havermeel, dadels en gojibessen. Een voedzame aanrader! Geïnspireerd door een familielid, die graag dadels in plaats van suiker in haar bananenbrood doet.

Dit heb je nodig voor een bananenbrood

3 rijpe bananen
350 gram havermeel
3 eieren
2 eetlepels amandelmeel
4 eetlepels olijfolie
5 dadels, ontpit en in stukjes gesneden
50 gram gojibessen, even afgespoeld met lauw water
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
boter of kokosolie om de cakevorm in te vetten
paneermeel voor het bestrooien van de cakevorm
verder nodig:
staafmixer

Zo maak je bananenbrood met dadels en gojibessen

1. Vet een cakevorm in met boter of kokosolie. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden C (hetelucht).
3. Pureer de gepelde bananen, samen met de olijfolie, met de staafmixer. Klop hier de eieren door.
4. Meng de droge ingrediënten: havermeel, amandelmeel, bakpoeder en zout.
5. Voeg aan de droge ingrediëntenmix de bananen met olijfolie en eieren toe en de dadels en gojibessen. Roer alles met een houten lepel goed door totdat je een stevig deeg hebt. 
6. Schep het deeg in de cakevorm en schuif het de oven in.
7. Bak in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en bewaar het bananenbrood in de koelkast.

(Ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast. Maar dan is het vast al op.)