Vega satéburger

Al tijden wilde ik eens een Vegan Satéburger maken. Eindelijk kan ik het van mijn lijstje schrappen. Ik heb het gemaakt van Pulled Oats Naturel en deze burger heeft precies de structuur waarnaar ik op zoek was. En dan de smaak… zo lekker. Wat kun je toch blij zijn als je een recept bedenkt en het ook nog eens uitpakt zoals je wenst. Eet de burger op een broodje naar keuze en beleg het verder met wat jij graag lust. Ik at het op een Italiaanse bol met chilisaus en veldsla. Probeer het snel en laat me weten wat je ervan vindt!

Dit heb je nodig voor 4 Vegan Satéburgers

1 pak Pulled Oats Naturel (175 gram)
200 ml kokosmelk
2 volkoren boterhammen (samen ca. 80 gram)
1,5 eetlepel ketjap manis
1 flinke eetlepel pindakaas
1 ei
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
paneermeel
verder nodig:
bakpapier

Zo maak je Vegan Satéburgers

1. Leg de Pulled Oats op een snijplank en snijd het fijner.
2. Maak kleinere stukjes van de boterhammen en maal ze fijn in een hakmolen.
3. Doe de Pulled Oats en de gemalen boterhammen in een kom en voeg nu kokosmelk, ketjap manis, pindakaas, ei, komijnpoeder en korianderpoeder toe. Meng alles goed door elkaar.
4. Leg een snijplank klaar en bestrooi deze met paneermeel. Strooi ook een flinke laag paneermeel op een bord.
5. Verdeel het mengsel in vieren en vorm er met je handen een burger van. Heb je een burger gevormd, leg het dan op het bord met paneermeel. Draai de satéburger om en zorg dat er aan alle kanten een flinke laag omheen zit. De burger is nu nog best zacht, dus leg het voorzichtig op de snijplank. Vorm zo nog 3 burgers.
6. Laat de burgers 10 minuten (afgedekt) rusten in de koelkast.
7. Intussen verwarm je de oven voor op 200 graden C (hetelucht).
8. Haal de satéburgers voorzichtig van de snijplank en leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bak de burgers in ongeveer 25 minuten gaar. (Draai ze tussentijds niet om!)

De Vega Satéburgers zijn nu klaar om te eten. Leg de burgers op een broodje. Beleg ze verder met wat jij lekker vindt. Tip: veldsla en chilisaus of satésaus en gebakken uitjes.

Dit is een samenwerking met Gold & Green