Gepofte tomaatjes met burrata

Ken jij de Honingtomaten® al van Looye Kwekers? Ik ben er gek op. Toen zij vroegen of ik er iets lekkers mee wilde maken leek mij dit een goed idee. De tomaatjes uit mijn eigen tuin zijn bijna op en dan stap ik graag over op deze tros-cherrytomaten. Ze zijn honingzoet en ook nog eens lekker stevig. Ik snoep er graag van. De Honingtomaten® zijn ook heerlijk om te poffen en te serveren met burrata en mijn favoriete zoete,  kruidige topping. Een fijn voorgerecht of serveer het eens bij de borrel. Oh zo lekker…

Dit heb je nodig voor 2 personen

180 gram Honingtomaten®
1 bol burrata
handje gewassen rucola
scheutje olijfolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel zonnebloempitten (gepeld)
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel karwijzaad

Zo maak je Gepofte Tomaatjes met Burrata

1. Verwarm de oven op 200 graden C (hetelucht).
2. Was de Honingtomaten® en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie. Zet de schaal in de oven en bak ze ongeveer 15 tot 20 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm.
3. Terwijl de Honingtomaten® in de oven staan, maak je alvast de topping. Laat een koekenpan (zonder olie) warm worden op het vuur. Schep de zonnebloempitten erin en rooster al roerend totdat ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bordje. 
4. Doe nu hetzelfde met de kruiden. Als het een beetje bruin is en flink begint te geuren, is het klaar. Laat ook de kruiden afkoelen op een bordje. 
5. Maal de afgekoelde zonnebloempitten en geroosterde kruiden (niet té) fijn in de hakmolen of vijzel.
6. Leg de rucola op een bord. Laat de burrata uitlekken en leg in het midden. Nu kunnen de tomaatjes erbij.
7. Besprenkel alles met een eetlepel honing en bestrooi royaal met de topping. Geniet!

Dit is een samenwerking met Looye Kwekers