Blini's van pompoen

Het was slecht weer afgelopen weekend, dus ik dacht: ik duik de keuken weer eens in en ga experimenteren. Er ontstond weer een nieuw recept, die hier erg in de smaak viel: blini’s van pompoen. Deze blini’s worden gemaakt in de oven, hebben als basis speltmeel en bevatten pompoen dus ze smaken lekker zoet. Zo krijg je meteen met je ontbijt al groente binnen. Het smaakt goed met bijvoorbeeld kokosyoghurt en blauwe bessen en ook in combinatie met iets zouts zoals een plakje uitgebakken ontbijtspek. Wat gesmolten chocolade erover en geroosterde, gehakte noten is ook geen straf. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Dit heb je nodig voor 12 pompoenblini’s

400 gram pompoenblokjes
100 gram volkoren speltmeel
2 eieren
2 eetlepels ahornsiroop
1 eetlepel (ceylon) kaneel
1 theelepel bakpoeder
kokosolie om een muffinvorm (voor 12 stuks) mee in te vetten

Zo maak je de zoete blini’s van pompoen

1. Kook de pompoenblokjes in ongeveer 12 minuten gaar.
2. Vet intussen de muffinvorm in met wat kokosolie.
3. Laat de gare pompoenblokjes afkoelen tot lauwwarm.
4. Pureer de gare pompoenblokjes, samen met de eieren en de ahornsiroop, tot een gladde massa.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden C (hetelucht).
6. Doe de gepureerde massa in een kom en voeg kaneel, bakpoeder en beetje bij beetje het speltmeel toe. Klop met een garde totdat het een glad en goed gemengd beslag is.
7. Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en schuif het de oven in.
8. Bak in ongeveer 25 tot 30 minuten gaar.
9. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en haal dan de blini’s uit de muffinvorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
10. Beleg de blini’s naar smaak en geniet! Ze zijn trouwens ook zonder iets erop ontzettend lekker. 

Een echt verwenontbijtje, die je makkelijk de avond ervoor al klaar kunt maken. Bewaar de afgekoelde blini’s dan in een afgesloten bakje in de koelkast tot de volgende ochtend. En wat ik zo heerlijk vind aan bakken in de oven, is dat je tijdens de baktijd al lekker de keuken op kunt ruimen.