Ontbijt pannenkoekentaart

Al tijden wilde ik een pannenkoekentaart maken en een stuk eten als ontbijt. Zo lekker vind ik dat! Mijn moeder maakte het vroeger en ik vond het toen al heerlijk. Ik kreeg het niet als ontbijt, maar dat deed ik pasgeleden lekker wel. Tegenwoordig is deze taart weer helemaal ‘in’. Komt waarschijnlijk omdat het voorbijkwam in Heel Holland Bakt. De pannenkoekentaarten waren meteen overal aanwezig op internet. Elke keer dacht ik weer aan mijn moeders taart en telkens kwam het er niet van, tot nu. Mijn pannenkoekentaart is minder zoet, maar je kunt er ook voor kiezen om het zoeter te maken. Deze variant is heel makkelijk en mag ook bijna geen recept heten. Dit maakt het niet minder lekker!

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De meeste tijd gaat zitten in het bakken van de pannenkoeken. Je wilt natuurlijk wel een beetje een hoge pannenkoekentaart. Ik maakte in een kleine koekenpan 10 pannenkoeken. De helft zou ook al genoeg zijn, want een punt is heel machtig, maar zo’n hoge taart is toch wel extra mooi.

Ik bakte dus 10 pannenkoeken, volgens eigen recept. Je kunt ook gewoon pannenkoeken maken met pannenkoekenmeel uit de winkel. Wat je verder nodig hebt is skyr en aardbeienjam. Ik gebruikte een jam met minder suiker (zelfgemaakt). Je kunt zelf kiezen voor welke soort je natuurlijk gaat, zoet of minder zoet, zelfgemaakt of gekocht, aardbei of een andere smaak. Mijn moeder gebruikte vroeger geen skyr en kokosrasp, alleen aardbeienjam, voor haar pannenkoekentaart. Ook dit is heel erg lekker, maar ik gaf er natuurlijk toch weer mijn eigen kleine draai aan.

Dit heb je nodig voor de Ontbijt-Pannenkoekentaart

Dit heb je nodig voor de Ontbijt Pannenkoekentaart

10 zelfgebakken pannenkoeken, gebakken in een kleine koekenpan
10 eetlepels skyr
10 flinke eetlepels aardbeienjam naar keuze (ik gebruikte een minder zoete variant)
handje geraspte kokos

Zo maak je Ontbijt Pannenkoekentaart

1. Maak de pannenkoeken volgens mijn recept of met kant-en-klare pannenkoekenmix.
2. Laat de pannenkoeken volledig afkoelen.
3. Leg een pannenkoek op een bord. Smeer de bovenkant van de pannenkoek in met skyr en daarover jam. Leg de volgende pannenkoek erop en herhaal dit, totdat je alle 10 pannenkoeken hebt verwerkt. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kokos.
4. Zet de taart afgedekt in de koelkast en laat het een aantal uren, liefst een nacht, met rust zodat de pannenkoekentaart stevig kan worden. Snijd in punten en geniet.

Goed verpakt bewaren in de koelkast en beperkt houdbaar.