Ontbijt van perzik en chia

Laatst had ik nog 5 overrijpe wilde perziken op de fruitschaal liggen. Ik heb er een ontbijtje mee gemaakt en het leuke is, dat je ’s morgens al meteen fruit binnenkrijgt zonder dat je het gevoel hebt dat je fruit eet. Het is gewoon ontzettend lekker en je combineert het met (krokante) muesli en eventueel een klein beetje yoghurt. Een heerlijk begin van je dag!

Dit ontbijtje van perzik maak je al de avond ervoor en laat je een nacht in de koelkast staan. ’s Morgens is het klaar voor gebruik.

Dit heb je nodig voor een heerlijk ontbijtje van perzik (ongeveer 3 porties)

5 rijpe wilde perziken
200 ml kokosmelk
5 eetlepels havermout
3 eetlepels chia *
2 eetlepels ahornsiroop

Verder nodig:
blender
krokante muesli
magere yoghurt (eventueel)

Zo maak je Ontbijt van Perzik en Chia

De avond ervoor

1. Haal het velletje van de perziken, ontpit ze en snijd ze in stukken.
2. Doe de stukjes perzik, kokosmelk en ahornsiroop in de blender en pureer tot een gladde massa.
3. Doe het mengsel in een kom of bak die je af kunt sluiten. Roer de chia en de havermout er goed door. Sluit het deksel en zet het mengsel tot de volgende ochtend in de koelkast.

’s Morgens

4. ’s Morgens haal je het uit de koeling en roer je het mengsel nog even door.
5. Maak om en om laagjes van het perzikmengsel en krokante muesli in een kom of glas. Top eventueel af met één of twee eetlepels (magere) yoghurt. Dat maakt het nóg lekkerder, omdat het perzikmengsel vrij zoet smaakt. Dan wordt het net iets frisser. En als je van zoet houdt, kun je de yoghurt achterwege laten.

Geniet van dit ontbijtje!

*Opgelet: chia werkt bloedverdunnend. Neem contact op met een arts als je bij medicijngebruik twijfelt of je chia mag eten.