Bosbessentiramisu

Deze tiramisu met bosbessen is een absolute aanrader. Met een bodem van bastognekoeken en een topping van verse bosbessen is het verwennerij ten top. Het is ook nog super makkelijk om te maken en de bereidingstijd is kort. Dit recept bevat geen alcohol en rauwe eieren, wat ik zelf een voordeel vind.

Dit heb je nodig voor 6 personen

250 gram mascarpone
200 ml slagroom
125 gram verse bosbessen, gewassen
2 flinke eetlepels bosbessenjam
10 bastognekoeken
2 zakjes vanillesuiker
verder nodig:
een schaal van ongeveer 24×15 cm

Zo maak je Bosbessen Tiramisu

1. Klop de slagroom, samen met de vanillesuiker stijf.
2. Spatel de mascarpone erdoor en dan 2 flinke eetlepels bosbessenjam.
3. Bedek de bodem van de schaal met 9 bastognekoeken.
4. Verdeel het slagroom-mascarponemengsel erover en strijk de bovenkant mooi glad.
5. Top het af met de bosbessen en 1 verkruimeld bastognekoekje.
6. Dek de schaal af en laat het tenminste 4 uur rusten in de koelkast voordat je het eet. De bastognekoeken zijn na 4 uur nog knapperig wat een lekker contrast is met de mascarpone en slagroom. Heb je het liever zachter, wat ook ontzettend lekker is, wacht dan in ieder geval 6 uur voordat je het eet. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Geniet!