Rabarber-Aardbeicompote

Vergat ik bijna dit recept uit te werken en het is nog net op tijd. Mensen die rabarber kweken weten waar ik het over heb. Na 21 juni neemt het oxaalzuur in de stengel van de rabarber toe. Daarom wordt geadviseerd om na de langste dag geen rabarber meer te oogsten. Nu het nog net geen 21 juni is, kun je nog snel wat rabarber oogsten om deze overheerlijke compote te maken van rabarber, aardbei, chia en rozenwater. Ja, de combi aardbei en rozenwater is zo goed. Dat heb ik al eens eerder gedaan. Deze compote is gezoet met honing en door de chia krijgt het een wat stevigere structuur. Heerlijk over je yoghurt!

Dit heb je nodig voor een potje Rabarber-Aardbeicompote

280 gram rabarber
150 gram aardbeien
50 ml water
1 eetlepel chia
1 eetlepel honing
2 theelepels rozenwater

Zo maak je de Rabarber-Aardbeicompote

1. Was de rabarberstengels, snijd een stukje van de bovenkant en onderkant af en snijd de stengels in plakjes.
2. Maak de aardbeien schoon en haal het kroontje eraf. Snijd in kleine stukjes
3. Doe de rabarber in een pan met 50 ml water en breng aan de kook. Zet het vuur zacht. Blijf erbij en roer regelmatig. Na ongeveer 6 minuten zie je dat de rabarber uit elkaar valt.
4. Voeg nu de aardbeien toe en kook nog 5 minuten onder regelmatig roeren mee.
5. Laat de compote afkoelen tot lauw. Roer dan de honing, rozenwater en chia erdoor. Schep het in een brandschoon potje, sluit af en zet in de koelkast.

Deze compote is een paar dagen houdbaar in een afgesloten potje in de koelkast, maar het is zo lekker, dan is het allang op. Geniet ervan!

Chia werkt bloedverdunnend. Neem contact op met een arts als je bij medicijngebruik twijfelt of je chia mag eten.