Paprikasoep

Voor dit recept van paprikasoep gebruiken we puntpaprika’s. Deze zorgen voor een zoete, fris-zure, smaak. Meer zoetheid krijgen we van de ui, die we wat langer bakken. En als je tomatenpuree bakt, wordt het ook lekker zoet. Het resultaat is een heerlijke zoet-zure soep, afgemaakt met een beetje (plantaardige) room. Een makkelijk voorgerecht voor 4 personen, of lunch voor 2.

Dit heb je nodig voor ruim 4, wat kleinere, soepkommen

2 rode puntpaprika’s, gewassen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
140 gram dubbel geconcentreerde tomatenpuree
1 ui, gepeld en in stukken gesneden
1 teen knoflook, gepeld en in kleine stukjes gehakt
500 ml groentebouillon
room, eventueel plantaardig zoals bijvoorbeeld haverroom of sojaroom
olijfolie
eventueel wat verse koriander

verder nodig: 
staafmixer

Hoe maak je Paprikasoep?

1. Bak de ui op zacht vuur, in een soeppan met een beetje olijfolie, wat langer dan je misschien normaal zou doen. Minstens een minuut of vijf, liefst iets langer.
2. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuutje of drie mee, op wat hoger vuur, maar pas op dat het niet verbrandt.
3. Doe de stukjes paprika in de pan, samen met het fijngehakte teentje knoflook. Bak een minuutje mee en voeg dan de bouillon toe.
4. Roer goed door en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en zet het vuur zacht. Kook, onder af en toe roeren, ongeveer 15 minuten.
5. Haal de pan van het vuur, pureer de soep met de staafmixer. Giet de soep eventueel door een zeef, als je de velletjes van de paprika hinderlijk vindt. Garneer met een scheutje (plantaardige) room en wat verse koriander.