groene aspergetaart

Als je groene asperges kweekt in je moestuin, dan heb je waarschijnlijk genoeg asperges om allerlei recepten uit te proberen. Maak dan ook eens deze super eenvoudige aspergetaart. Het ziet eruit en het smaakt alsof je er heel veel tijd in hebt gestoken. Wat ik ook altijd fijn vind, is als er in een recept niet al te veel ingrediënten zitten. Nou, daar voldoet deze aspergetaart absoluut aan. De taart is ideaal om te serveren als lunch of voorgerecht. Eet je het als hoofdgerecht, serveer er dan een lekkere goedgevulde salade bij of een maaltijdsoep. Ook al regent het buiten, dit gerecht voelt als lente op je bord. Geniet ervan!

Dit heb je nodig voor 4 personen

bladerdeeg uit de diepvries, ca. 7 plakken
300 g groene asperges, gewassen en een stukje van de onderkant afgesneden
150 gram feta
3 eieren
peper
ovenschaal van ongeveer 30×20 cm
olijfolie om de ovenschaal in te vetten of sprayen

Zo maak je aspergetaart

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C (heteluchtoven).
2. Laat het bladerdeeg ontdooien en vet de ovenschaal in.
3. Bekleed de ovenschaal met het deeg. Rek het deeg iets uit om het passend te maken. Druk goed aan bij de randen.
4. Verdeel de asperges over het deeg in de ovenschaal.
5. Kluts de eieren en giet deze over de asperges.
6. Bestrooi met peper. Zout is niet nodig, want de feta is al zout.
7. Verkruimel de feta over de asperges.
8. Schuif de aspergetaart de oven in en bak gaar en goudbruin in ongeveer 30 minuten.
9. Laat de aspergetaart iets afkoelen, snijd in 4 stukken en verdeel over de borden.

Eet smakelijk!