Koude soep

Koude Soep ontstond doordat ik geen zin had om warme soep te eten met het mooie weer van de afgelopen weken. Gazpacho had ik ook geen zin in. Dit vond ik op dat moment te heftig van smaak. Daarom ontstond mijn eigen Koude Soep. Vol vitamientjes en lekker van smaak. Intussen heb ik het al drie keer gemaakt. Het is namelijk ideaal om als lunch te eten. Of je serveert het in glaasjes als voorgerecht. Ik eet er het liefst lekker veel van, dus mijn voorkeur gaat uit naar de lunch, haha.

Dit heb je nodig voor 2 flinke kommen Koude Soep

1 courgette, gewassen en in stukken gesneden
1 rode puntpaprika, gewassen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 ui, gepeld en in stukken gesneden
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
500 ml groentebouillon
140 gram tomatenpuree
olijfolie
verder nodig:
staafmixer of blender

Zo maak je Koude Soep

1. Bak de ui op zacht vuur, in een soeppan met een beetje olijfolie, wat langer dan je misschien normaal zou doen. Minstens een minuut of vijf, liefst iets langer.
2. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuutje of drie mee, op wat hoger vuur, maar pas op dat het niet verbrandt.
3. Doe de stukjes paprika en courgette in de pan, samen met het uitgeperste teentje knoflook. Bak een minuutje mee en voeg dan de bouillon toe.
4. Roer goed door en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en zet het vuur zacht. Kook, onder af en toe roeren, ongeveer 15 minuten.
5. Haal de pan van het vuur, pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Laat de soep afkoelen en zet het daarna in de koelkast om ijskoud te worden. Dan is het klaar om te serveren. Geniet!