hummus met paprika

Heb je zin om eens iets anders op brood te eten? Probeer dan deze paprika hummus. Heerlijk! Zo krijg je bovendien wat extra groente binnen. Als je dit als “lunch to go” wilt eten, op je werk bijvoorbeeld, doe dan de hummus apart in een bakje. Dan kun je het ter plekke op je brood smeren. Bewaar de hummus wel koel tot gebruik. 

Dit heb je nodig voor een bakje paprika hummus

225 gram gare kikkererwten
1 rode puntpaprika, gewassen, zaadlijsten en steel verwijderd
3 eetlepels olijfolie
1 flinke eetlepel tahin (sesampasta)
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
zout
verder nodig:
keukenmachine

Zo maak je paprika hummus

1. Snijd de puntpaprika in stukken.
2. Doe de paprika, met de rest van de ingrediënten, in de keukenmachine. Maal alles fijn, tot een egale massa.
3. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat extra zout.

Bewaren in een bakje in de koelkast. Beperkt houdbaar.