Harige wafels met courgette

Gisteren had ik nog een bakje courgette spaghetti dat op moest én ik had zin om mijn nieuwe aanwinst, de wafelmaker, uit te proberen. Het werden dus volkoren courgettewafels met kaas. Heel erg lekker en dit ga ik absoluut vaker doen. Deze gezondere variant won het bij mij trouwens van de zoete versie die ik vandaag maakte. Het moet echt niet gekker worden. Als je trouwens zelf je courgetti maakt of courgette raspt, vergeet dan niet het vocht eruit te knijpen in een schone theedoek. Heb je, net als ik, een pakje courgetti gebruikt dan is dit niet nodig.

Dit heb je nodig voor 4 courgettewafels

200 gram courgette spaghetti
150 gram volkorenmeel
160 ml amandelmelk (of melk naar keuze)
100 gram geraspte belegen kaas
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
eventueel een snufje zout
(olijf)olie

Zo maak je hartige courgettewafels

1. Meng alle ingrediënten, behalve de courgette en de kaas, met een garde in een kom of maatbeker. Klop goed door.
2. Doe de courgette en geraspte kaas bij het beslag en roer door.
3. Verwarm de wafelmaker.
4. Vet de wafelmaker in met een klein beetje olie en schep 1/4 deel van het mengsel in de vorm. (Ik heb een wafelmaker met twee wafelvormpjes, dus dan gebruik ik 2x 1/4 deel van het beslag.)
5. Bak de wafels goudbruin en gaar. Herhaal dit totdat je 4 wafels hebt.

Wil je een sterkere smaak aan je wafel dan kun je eventueel nog Italiaanse kruiden en een paar in stukjes gesneden zongedroogde tomaten toevoegen.