Waar is je recept voor verse tomatensoep gebleven? Deze stond inderdaad op mijn oude website en had ik nog niet overgezet. Ik heb hem hier opnieuw geplaatst. Je kunt vanaf nu dus weer genieten van deze verse tomatensoep. Simpel, vers en lekker.

Dit heb je nodig voor 2 flinke kommen tomatensoep of 4 kleinere

4 tomaten, kroontje eraf, gewassen en in stukken gesneden (met zaadjes), harde kern verwijderd
2 uien, gepeld en in grove stukken gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en in kleine stukjes
1 klein blikje tomatenpuree
500 ml groentebouillon
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel komijnpoeder
eventueel een klein klontje boter
olijfolie
peper
verse (platte) peterselie

Verder nodig: staafmixer of blender

Zo maak je verse tomatensoep

1. Zet een pan op het vuur/warmtebron. Doe er een scheutje olijfolie in en dan direct de uien. Bak even aan en voeg de tomatenpuree en het komijnpoeder toe en zet het vuur of de warmtebron zachter.
2. Nadat je de tomatenpuree en het komijnpoeder een paar minuten hebt meegebakken, voeg je de balsamicoazijn toe. Roer goed door en doe dan de knoflook en de tomaten erbij. 
3. Stoof ongeveer 2 minuten, onder af en toe roeren. Nu kan de bouillon erbij. Roer goed door, breng aan de kook en laat alles in ongeveer een kwartier op zacht vuur gaar worden. Tussentijds een aantal keren roeren.
4. Haal de pan van het vuur/warmtebron en maal de soep fijn met de staafmixer of in de blender. Roer er eventueel een klontje boter door, maar dit kun je ook achterwege laten als je liever minder vet of vegan eet. Bestrooi de soep met wat versgemalen zwarte peper.
5. Schep de soep in kommen en garneer met (platte) peterselie.  

Geniet ervan!