Nu weet ik niet wat ik lekkerder vind, spaghetti bolognese of vega spaghetti bolognese. Ze zijn allebei heerlijk en heel anders. Je zult blij verrast zijn door de volle smaak van deze vega spaghetti bolognese. Het staat ook super snel op tafel. We maken het binnenkort snel weer.

Dit heb je nodig voor 3 personen

150 gram volkoren spaghetti
390 gram pastasaus met basilicum (Wij kochten ah Biologisch Basis Tomatensaus Basilicum.)
200 gram gare linzen
2 puntpaprika’s, gewassen, steel en zaadlijsten verwijderd en paprika in stukjes gesneden
1 ui, gepeld en gesnipperd
2 theelepels provençaalse kruiden
geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
zout en peper

Zo maak je deze Vega Spaghetti Bolognese

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Fruit intussen de ui in een hapjespan, met een scheutje olijfolie.
3. Voeg de paprika toe en bak op middelmatig vuur een paar minuten mee.
4. Doe de pastasaus in de pan en voeg de provençaalse kruiden en de linzen toe. Roer door en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen totdat de pasta gaar is.
5. Meng de spaghetti door de saus. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Geniet ervan en eet er bijvoorbeeld nog een lekkere salade bij.