De combinatie van sla en fruit vind ik heerlijk. Zeker als het gecombineerd is met kaas. Deze salade zit boordevol smaak. Zet het op tafel als smaakvol bijgerecht. Of eet het als lunchsalade met wat brood. Hoe dan ook, geniet van deze heerlijke smaakexplosie.

Dit heb je nodig voor Salade met Peer en Blauwaderkaas voor 3 tot 4 personen

100 gram slamelange, bestaande uit rucola en veldsla
1 rijpe peer, Conference
walnoten naar smaak
125 gram blauwaderkaas
scheutje olijfolie
scheutje witte wijnazijn
vloeibare honing

Zo maak je deze salade

1. Leg de gewassen en goed uitgelekte sla op een schaal.
2.Was een peer, snijd in lange plakken langs het klokhuis.
3. Pel de walnoten en houd ze even apart.
4. Leg de plakjes peer in het midden van de sla. Verkruimel de blauwaderkaas over de schaal. Verdeel een scheutje olijfolie en witte wijnazijn over de sla en wat vloeibare honing naar smaak.
5. Verdeel de gepelde walnoten erover en je salade met peer en blauwaderkaas is klaar. Simpel en heel lekker. Geniet!