Ga jij lekker barbecueën? Als je hiermee klaar bent, leg dan nog even drie paprika’s, liefst in drie kleuren, op je barbecue. Rooster ze in de restwarmte totdat ze zwartgeblakerd zijn. (Je haalt dit zwarte velletje er later af.) Laat ze afkoelen in een bakje, met het deksel op een kier. Zet ze in een afgesloten bakje in de koelkast tot de volgende dag. Want….dan kun je deze overheerlijke salade met nacho’s maken. Hoera!
Je kunt trouwens ook gegrilde paprika’s uit pot gebruiken, maar dat is veel minder leuk en lekker.

Als je mij al een tijdje kent, dan weet je dat ik graag allerlei culturen door elkaar gooi in mijn gerechten. Ik doe wat niet hoort en dat werkt heel goed voor mij. Ik stel voor om het ook eens te proberen. Je lucht er lekker van op. Dus uit die geforceerde hokjes, hup het avontuur in. Dat voelt goed, toch? Geniet van dit weekendverwenrecept!

Dit heb je nodig voor 2 personen

pot zwarte bonen, 230 gram uitlekgewicht
3 paprika’s, ontveld, ontdaan van zaadlijsten en in stukjes gesneden
blikje maïs, 70 gram uitlekgewicht
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels mango chutney (ik kocht die van Patak’s)
2 handjes nacho’s naturel
1 bosui, het groene deel, gewassen en in kleine ringen gesneden
wat verse koriander
eventueel wat jalapeño (uit een potje)

Zo maak je deze salade met nacho’s

1.Spoel de bonen en de maïs in een vergiet goed af onder de koude kraan en laat uitlekken.
2. Verdeel ze over een schaal en leg hier de in stukjes gesneden, gegrilde paprika op.
3. Voeg naar smaak wat zout toe.
4. Verdeel de crème fraîche en de mangochutney erover.
5. Steek de nacho’s in de salade en bestrooi met bosui, wat verse koriander en eventueel wat jalapeño.

Eet smakelijk!