Deze frisse pasta citroenpesto met amandel is zo lekker. Het is perfect voor een zonnige dag. Dan heb je vast geen zin om lang in de keuken te staan. Dit recept is er een die goed vullend is. Om je eiwitten hoef je je dus geen zorgen te maken. Je eet er nog een eenvoudige groene salade bij en je kunt het lekker opeten op je balkon of in je tuin. Dit is pas genieten. Zet de ingrediënten snel op je boodschappenlijstje en ga het maken.

Dit heb je nodig voor 2 personen

150 gram volkoren penne
ca. 250 gram gare cannellinibonen uit pot of blik (uitlekgewicht)
Voor de pesto:
1 biologische citroen (rasp van 1 citroen en het sap van een halve citroen)
2 eetlepels gepelde en geroosterde amandelen (kun je kant en klaar kopen)
2 flinke handen verse, gewassen, basilicumblaadjes
1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
2 1/2 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie extra vierge
zout en peper
Voor erover:
per bord een handje gewassen rucola
wat geraspte Parmezaanse kaas
nog wat blaadjes basilicum
eventueel nog wat citroenrasp

Zo maak je deze frisse pasta citroenpesto met amandel

1. Maak eerst de pesto. Doe alle ingrediënten, van de olijfolie een klein scheutje, in een blender, keukenmachine of de hakmolen van je eventuele staafmixer.
2. Maal alles fijn, maar niet te fijn. Het is wel mooi als de pesto nog een beetje grof is.
3. Roer er nu zoveel olijfolie door, totdat het een smeuïg geheel is. Proef of er nog zout of peper bij moet. Zet het dan even opzij.
4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken
5. Roer de pesto door de pasta.
6. Spoel de gare bonen goed af onder de koude kraan en laat uitlekken. Roer ze door de pasta.
7. Schep de pasta citroenpesto op de borden. Leg op elk bord een handje rucola, bestrooi met wat geraspte parmezaanse kaas, basilicum en eventueel nog wat citroenrasp.

Eet smakelijk!