Boeken

Ja, daar ben ik weer en ik heb een lekker recept die ik met je mag delen. Het is een aangenaam verrassende smaakcombinatie. Ik heb ervan gesmuld en het is heel makkelijk om te maken. Het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Voordat ik verderga met het recept, vertel ik je eerst iets meer over het kookboek De GASTVRIJE KEUKEN VAN HET MIDDEN-OOSTEN. Klik op de foto en lees verder!
 
https://bijlon.blogspot.com/2019/09/borani-van-pompoen-en-pomelo-uit-de.htmlAls je een stoere, vegetarische maaltijd wilt maken op de bbq, dan kun je het boek GROEN OP KOLEN op je verlanglijstje zetten. Ook als je geen vegetariër of veganist bent, zoals ik, ga je bij het lezen van dit boek zeer waarschijnlijk watertanden. Leonard Elenbaas en Jeroen Hazebroek leggen je uit hoe je vegetarische, vegan en ook glutenvrije gerechten op de bbq maakt. Lees maar snel verder, klik op de foto, dan vertel ik je er meer over. En ik mag een recept met je delen.

https://bijlon.blogspot.com/2019/07/groen-op-kolen-en-recept.html


Ruim 150 Italiaanse familierecepten vind je in het boek MADE AT HOME, van Giorgio Locatelli. Wij maakten de polentataart met citroen en pistachenoten en mogen het recept met jullie delen. Klik op de foto en lees snel verder, zeker als je van de Italiaanse keuken houdt. Dit boek bevat recepten voor maaltijden en lekkernijen die Giorgio Locatelli thuis op tafel zet. 


https://bijlon.blogspot.nl/2018/05/polentataart-met-citroen-en.html

Het kan je bijna niet ontgaan zijn. Simpel van Yotam Ottolenghi is onlangs verschenen. Heb jij ook al het witte boek met de citroen erop gezien? In zijn nieuwe kookboek staan 140 gerechten vol Ottolenghi-smaken en verrassingen. Alleen zijn de recepten nu lekker eenvoudig. Iedereen kan het maken. Hoe leuk is dat? Ik mag een recept met je delen en ik kan je zeggen: het smaakt HEERLIJK. Klik op de foto om snel verder te lezen!


https://bijlon.blogspot.com/2018/09/linzen-tomatensoep-met-kerrie-en-kokos.html


Dat "feel good food" niet ongezond hoeft te zijn, laat Melissa Hemsley zien in haar boek EAT HAPPY vol eenvoudige recepten. Ze belooft dat het bomvol smaak zit en dat je het gerecht binnen 30 minuten op tafel zet. Ik probeerde een recept uit, dat ik ook met je mag delen. Lees snel wat ik van dit boek vind (klik op de foto) en maak, net als ik, het recept!

 Mexicaanse Bonenburgers uit Eat Happy Dat "feel good food" niet ongezond hoeft te zijn, laat Melissa Hemsley zien in haar boek vol eenvoudige recepten. Ze belooft dat het bomvol smaak zit en dat je het gerecht binnen 30 minuten op tafel zet. Ik probeerde een recept uit, dat ik ook met je mag delen. Lees snel wat ik van dit boek vind en maak, net als ik, het recept!


In HOME SWEET HOME deelt Yvette van Boven met ons haar Ierse herinneringen aan het comfort food waarmee zij is opgegroeid. Met dit boek laat zij de culinaire rijkdom en gastvrijheid van Ierland zien en proeven. Oude kooktradities worden gecombineerd met de moderne keuken. Proef vanavond al een stukje Ierland met deze Hartige Aardappelcake van Yvette van Boven! Klik op de foto om verder te lezen!

In Home Sweet Home deelt Yvette van Boven met ons haar Ierse herinneringen aan het comfort food waarmee zij is opgegroeid. Met dit boek laat zij de culinaire rijkdom en gastvrijheid van Ierland zien en proeven. Oude kooktradities worden gecombineerd met de moderne keuken. Proef vanavond al een stukje Ierland met deze Hartige Aardappelcake van Yvette van Boven!


Yvette van Boven stelde haar kookboek, Home Sweet Home, samen en ontdekte dat ze erg veel kerstrecepten had. Ze kon er een heel nieuw boek mee vullen. Dat heeft ze dus gedaan. Hallo, HOME SWEET HOME XMAS. En hallo cranberrycompote. Want die is echt verdraaid lekker! Klik op de foto om verder te lezen!

https://bijlon.blogspot.nl/2017/12/cranberrycompote-uit-home-sweet-home.html
 

HEERLIJK SIMPEL is hét kookboek voor de makkelijke en lekkere keuken. Schrijfster Janneke Philippi laat je kennismaken met ruim 100 gerechten, die heel toegankelijk zijn. Al zijn de recepten simpel, dat merk je niet aan het uiterlijk en de smaak van de gerechten. Stijlvol, lekker en afwisselend. Ik maakte de "Gehaktballetjes, met bacon, chardonnay, mascarpone en dille". Klik op de foto en lees snel verder!

https://bijlon.blogspot.nl/2017/11/gehaktballetjes-met-bacon-chardonnay.html
 
Als groot fan van Yotam Ottolenghi, was ik verrukt toen aangekondigd werd dat er weer een nieuw boek verscheen. Deze keer een heel zoet boek, genaamd SWEET, in samenwerking met Helen Goh. Het doet je watertanden en besluiten dat je veel fijne tijd in de keuken door gaat brengen. Begin maar eens met deze Chocoladetaart. Daarna ben je misschien, net als ik, verkocht en snak je naar meer uit dit prachtige boek. Klik op de foto en lees verder!

https://bijlon.blogspot.nl/2017/10/chocoladetaart-uit-sweet.html

Nicolas Stromboni neemt je mee in DE KEUKEN VAN CORSICA. Hij schreef persoonlijke portretten over Corsicanen en hun gerechten. Je maakt kennis met het eiland, de veelzijdige producten en de authentieke keuken. Al vind je in dit boek ook veel hedendaagse recepten. Klik op de foto en lees snel verder!

https://bijlon.blogspot.nl/2017/10/recept-uit-de-keuken-van-corsica.html 

Zelf al eens ketchup gemaakt? Met dit recept van Lotta Kühlhorn kan het bijna niet misgaan. Wij mogen het recept uit het boek GROENTE & FRUIT met je delen. Ben je gek op eenvoudige recepten en verse producten? Klik op de foto en lees snel verder!

https://bijlon.blogspot.nl/2017/07/zelfgemaakte-ketchup-uit-het-boek.html


In PUUR INDIA  laat Meera Sodha zien dat de Indiase keuken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Wil jij meer groenten eten en houd je van Indiaas? Dan is dit boek echt iets voor jou. De gerechten zitten barstensvol smaak en de meeste ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar. Wij mogen een recept met jullie delen, voor een eerste kennismaking met het boek. Lees snel verder, klik op de foto.

https://bijlon.blogspot.nl/2017/05/courgettekoftas-in-gember-tomatensaus.html
 


Bij Lon mocht aanwezig zijn bij de presentatie van SOUQ, het nieuwe boek van Nadia Zerouali en Merijn Tol. Dat was zeker geen straf. Ik vertel je erover én ik mag een heerlijk recept met je delen. Klik op de foto en lees snel verder over tafels vol mezze.
https://bijlon.blogspot.nl/2017/04/recept-uit-souq-van-nadia-en-merijn.html


Ruim 100 gerechten uit het moderne Jeruzalem, vind je in THE PALOMAR. Een boek vol recepten met rijke, intense smaken. Makkelijke gerechten die je van begin tot eind zelf maakt. Klik op de foto voor meer info en een recept.

 
ruim 100 gerechten vindt uit het moderne Jeruzalem.


In BROUW HET ZELF staan wel 70 recepten om een echte thuisbrouwer te worden! Klik op de foto en lees verder.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/12/boekentip-brouw-het-zelf.html

Echt waar...je blijft steeds nieuwe dingen proberen uit HOME BAKED. Klik op de foto en lees verder.

http://bijlon.blogspot.nl/2015/08/review-home-baked-van-yvette-van-boven.html

Over zelf zaden telen is nog heel weinig informatie te vinden. Daarom is dit boek, ZELF ZADEN TELEN, onmisbaar in je boekenkast! Klik op de foto en lees verder.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/02/zelf-zaden-telen.html


Als je je voorraad of oogst op originele manieren wilt verwerken, ben je bij VERROT LEKKER aan het juiste adres. Helder en inspirerend. Klik op de foto en lees verder.

https://bijlon.blogspot.nl/2016/01/verrot-lekker.html


Wat een leuk kookboek om te lezen, maar vooral om uit te koken natuurlijk. In ECHT ETEN 2 vind je pure smaken om echt van te genieten. Klik op de foto en lees verder.

http://bijlon.blogspot.nl/2015/09/echt-eten-2-van-jonathan-karpathios.html