Met asperges uit de moestuin maakte ik deze overheerlijke schotel met gegrilde, groene asperges. De saus is gebaseerd op een idee van mijn broer. Ik gaf er een draai aan en maakte er een lichtere versie van. Deze combinatie van groene asperges, krielaardappelen en overheerlijke saus is zó lekker, dat ik het recept voor je heb uitgewerkt en op de blog geplaatst. Want deze móet je gewoon proberen. Wanneer ga jij het eten?

Dit heb je nodig voor 2 personen

bosje groene asperges
500 gram voorgekookte krielaardappelen
2 hardgekookte eieren
2 eetlepels zuivelspread light
2 theelepels kerriepoeder
wat geroosterde, geschaafde amandelen
wat platte, fijngesneden peterselie
olijfolie
zout en peper

Zo maak je deze groene aspergeschotel met gegrilde asperges

1. Haal een stukje van de achterkant van de asperges. Was ze en laat ze goed uitlekken.
2. Grill ze in een koekenpan of grillpan met wat olijfolie gaar.
3. Bak intussen ook de krielaardappelen gaar en goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie, of in de airfryer.
4. Meng de zuivelspread light met het kerriepoeder tot een egale saus.
5. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze doormidden.
6. Verdeel de krielaardappelen over 2 borden. Leg de asperges erop.
7. Schep kleine bergjes saus, verspreid op de borden.
8. Leg de eieren op het bord. Bestrooi alles met wat peterselie, geroosterde geschaafde amandelen en wat zout en peper.

Geniet!