Vijgensalade

Herfst en dan is het weer tijd voor vijgen. Ben jij ook fan van deze vruchten? Ik maakte er een pure salade mee, eigenlijk een smaakcombinatie op een bord. Een soort gedemonteerde salade, haha. Er liggen ook hele lekkere zoete pecannoten op dit bord. Je prikt wat naar keuze op je vork en wisselt zo de smaakcombinatie van zoet en zout af. Wat een feestje! Nou, lees maar verder wat ik nog meer aan dit bordje toevoegde en haal snel de ingrediƫnten in huis.

Dit heb je nodig voor 2 bordjes Vijgensalade

4 vijgen, gewassen en ingesneden
2 handjes rucola, gewassen
4 blokjes gorgonzola (zo groot als jij wilt)
handje pecannoten
2 eetlepels honing
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel balsamico

Zo maak je Vijgensalade

1. Leg de rucola op de borden, in het midden.
2. De vijgen leg je aan een kant van het bord.
3. Verdeel de blokjes gorgonzola over de borden.
4. Rooster in een droge koekenpan de pecannoten en als het lekker begint te ruiken voeg je de honing toe en zet je de warmtebron zacht. Roer door en voorzie de noten van een lekker laagje honing. Houd het goed in de gaten, zodat het niet verbrandt.
5. Schep de pecannoten op een bordje, goed uit elkaar en laat het afkoelen.
6. Leg de pecannoten op het bord met de vijgen.
7. Verdeel de olijfolie over de rucola, gorgonzola en de vijgen. Besprenkel de vijgen met wat balsamico.

Dat is alles. Geniet!