Dit is een heerlijk hapje dat niet te zwaar valt. Deze blini’s zijn gemaakt van volkoren speltmeel. Ik heb gekozen voor een minder vette variant roomkaas. De blini’s maak je heel makkelijk zelf. Niet op de manier zoals het hoort, maar wel op mijn manier. Makkelijk dus, want gemak dient Madelon. Dit redelijk verantwoorde hapje kun je dus met een gerust hart en zonder al te veel moeite op tafel zetten. Je kunt het ook als voorgerecht serveren.
Dit heb je nodig voor 12 Blini’s met Gerookte Zalm
100 gram volkoren speltmeel
150 ml amandelmelk
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
Voor op de blini’s
3/4 bakje Philadelphia Roomkaas Light
100 gram gerookte zalm (plakken)
verse bieslook
Verder nodig: muffinvorm voor 12 muffins, wat olie om het in te vetten
Zo maak je de Blini’s
1. Verwarm de oven op 200 graden (hetelucht).
2. Vet de muffinvorm in met olie.
3. Meng het speltmeel met het bakpoeder en zout.
4. Voeg de eieren toe.
5. Doe de amandelmelk erbij en klop het met een garde zoveel mogelijk tot een glad beslag.
6. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
7. Schuif het de oven in en bak het in ongeveer 15 minuten gaar. Laat buiten de oven afkoelen in de vorm.
8. Besmeer de afgekoelde blini’s met de roomkaas.
9. Snijd de zalm in 12 stukjes en verdeel over de blini’s met roomkaas.
10. Bestrooi met wat verse bieslook.
Ziet er feestelijk uit en is reuze lekker. Geniet ervan!