Bietensmoothie

Afgelopen week haalde ik de laatste bietjes uit de moestuin. De 'bedden' worden steeds leger. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant houd ik steeds meer tijd over voor andere dingen. De rust van de herfst die eraan komt, vind ik ook fijn. Van de bieten maakte ik onder andere een smoothie van enkel pure ingrediënten. Die kleur is toch fantastisch? Het is een dikke smoothie waar je echt een lepel bij nodig hebt. 

Bietensmoothie

Dit heb je nodig voor 2 glazen Bietensmoothie

100 gram gare bieten
1 gepelde banaan
1 appel gewassen, klokhuis verwijderd en in stukjes (laat de schil eraan voor de vezels)
200 gram Griekse yoghurt
1 Medjoul dadel
eventueel wat kokossnippers

verder nodig: blender

Zo maak je Bietensmoothie

Doe alle ingrediënten in de blender en maal tot een egale massa. Schenk in de glazen, strooi er eventueel wat kokossnippers over en geef er een lepel bij.

Suiker 

Let jij graag op de hoeveelheid suiker die je binnenkrijgt? Met deze smoothie krijg je vitamines binnen, maar ook een berg natuurlijke suiker. Smoothies met groente zijn over het algemeen wat gezonder dan fruitsmoothies, maar bieten bevatten bijvoorbeeld veel suiker. Deze smoothie is dus een hele lekkere traktatie voor af en toe. Wil je dat ik meer vertel over waar je op kunt letten om gezonder te eten/drinken? Stuur me een e-mail en wie weet behandel ik het onderwerp van jouw vraag binnenkort op mijn blog.

Terug naar de homepage