Smoothie Appel-Gember

Smoothies... ik ben er dol op. Het gaat wel in fases. Soms ga ik bijvoorbeeld een tijd voor groene smoothies en dan zit ik weer in een 'er moet overal cacao in'-fase. Het werd tijd voor iets nieuws, dus besloot ik weer eens wat andere smaken te combineren. Het werd een frisse, kruidige, smoothie. De combinatie van appel en verse gember vind ik heel geslaagd. Je proeft ook nog kokos, door de kokosyoghurt die ik in dit recept heb gebruikt. Deze smoothie is geheel plantaardig en zeker een aanrader.


Smoothie appel-gember

Dit heb je nodig voor 2 grote glazen Smoothie Appel-Gember

200 ml kokosyoghurt
2 bananen
2 appels (Jonagold), gewassen, klokhuis verwijderd en in stukken gesneden
(Laat de schil van de appel er dus aan, dan krijg je meer vezels binnen.)
schijfje gember van ca. 1 cm, geschild en in stukjes gesneden
150 ml water

Verder nodig: blender

Zo maak je het

Doe alles in de blender en mix tot een gladde massa. Giet in de glazen en geniet.


Misschien wil je nóg wel een smoothierecept uitproberen. Wat dacht je van deze Pumpkin Pie Smoothie? Echt een traktatie. Bekijk snel het recept.

pumpkin pie smoothie