5x Recept met Haver

Eet jij regelmatig haver en heb je zin in wat inspiratie voor recepten? Ik heb 5 recepten met haver voor je op een rij gezet.

 

Havermout 2.0

Dit is havermout 2.0. Ontbijt waar je "u" tegen zegt. Deze wil je, want je kunt niet wáchten om het krokante laagje chocolade te breken. Dan begint het feest, want dit is zo lekker! Hoe iets eenvoudigs zo heerlijk kan zijn ontdek je binnenkort. Dus bekijk snel het recept!

Havermout met een krokant chocoladelaagje

Haver-ontbijtmuffins met banaan

Luchtige muffins van haver, gezoet met banaan. Daar ga ik nog veel vaker mee ontbijten. Ook geschikt om mee te nemen. Of eet het als tussendoortje. Lees verder!

Haver-ontbijtmuffins met banaan

Haver-Pompoenwafels

Daar ging ik weer, aan de slag met mijn wafelijzer. Ik wilde graag gezondere wafels als ontbijt en deze keer zoet. Ik maakte de avond ervoor Haver-Pompoenwafels met speculaaskruiden die ik de volgende ochtend opwarmde in de oven.

Door de pompoen werden de wafels heerlijk zoet. Voor wat extra verwennerij had ik zin in een topping van dadelstroop en pecannoten. Zo lekker! Wil je nog meer feest, eet er dan nog wat plakjes banaan bij. Zo begon mijn dag goed! Ga hier naar het recept!

Haver-Pompoenwafels

Haver-Speltkoekjes

Deze koekjes van onder andere haver en speltmeel heb je zo gemaakt. Makkelijker kan bijna niet. Bovendien gaat je huis heerlijk ruiken als ze in de oven liggen. Alleen dat is al zo lekker. Dus...waar wacht je nog op?

Haver-Speltkoekjes

Banaan-Haverpannenkoekjes

Maak je deze pannenkoekjes van havermeel en banaan als ontbijt, dan begin je je dag feestelijk. Heb je 's morgens weinig tijd, dan maak je ze de avond ervoor en bewaar je ze tot de volgende ochtend in de koelkast. Wat nog een leuke bijkomstigheid is: het is een gezondere keuze dan een "gewone" pannenkoek. Bovendien hoef je deze niet meer te zoeten, want door de banaan is het al lekker op smaak. Rood fruit past er perfect bij. Ben jij een zoetekauw, probeer ze dan eens met wat rijststroop. Dus...maak ze maar snel. Het is supermakkelijk! Geniet ervan.

Banaan-Haverpannenkoekjes


Tip

Geen havermeel in huis maar wel havermout? Je kunt de havermout fijnmalen in een keukenmachine, tot meel.

Misschien heb je hier ook wel zin in:


Speculaas Eierkoeken