Snelle Roti Kipfilet

Regelmatig maak ik mijn versie van Roti Kipfilet, dus met een Hollandse knipoog. Dit is een van die gerechten waarnaar wordt gevraagd thuis: 'Wanneer maak je het weer?' Een vereenvoudigde versie van roti kipfilet en hierdoor een enorme aanrader voor doordeweeks.


Snelle roti kipfilet


Dit heb je nodig voor 2 à 3 personen

ca. 260 gram kipfilet
2 of 3 grote (volkoren) tortilla’s
300 gram voorgekookte krieltjes (koelvers)
300 gram sperziebonen
1 ui
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
2 of 3 hardgekookte, gepelde eieren
300 ml water
1 kippenbouillonblokje (liefst zonder gist en E621)
1 ½ eetlepel milde kerriepoeder
1 eetlepel maïzena
sambal naar smaak
olijfolie


Zo maak je Snelle Roti Kipfilet

1. Haal de puntjes van de sperziebonen, breek de bonen doormidden en was ze. Breng alvast een pan met water aan de kook. In ongeveer 10 minuten zijn de boontjes gaar. Giet af en spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui. Doe een scheutje olie in een pan, fruit de ui, doe de kip erbij en bak bruin.

3. Voeg kerriepoeder en de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak even mee. Hierna mag het water erbij en het verkruimelde bouillonblokje. Roer goed door.

4. Voeg nu de voorgekookte krieltjes toe en roer door. Breng alles aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe roeren. 

5. Doe de gare boontjes en eieren in de pan. Meng met de saus en warm goed door.

6. Bind de saus met maïzena, waarvan je eerst een klontenvrij papje maakt met water voordat je het toevoegt aan de pan. Roer door totdat de saus bindt. 

Serveer de snelle roti op een tortilla en verdeel er desgewenst wat sambal over. Eet smakelijk!