Gado Gado

Laatst mocht ik de rijst van Tilda uitproberen. Ik maakte Gado Gado, maar dan op mijn manier. De rijst die ik uitkoos was volkoren basmati. Een lekkere stevige korrel en zoals je misschien al weet kies ik vaak voor alles wat volkoren is. Wel zo voedzaam en gezond en bovendien heerlijk van smaak.

Gado gado

Deze rijst is duurder dan de rijst die ik normaal gesproken uitkies en daarom had ik het nog niet eerder uitgeprobeerd. Nu ik weet hoe het smaakt en de kwaliteit ken, ben ik om en komt dit zeker regelmatig op tafel. Hieronder volgt mijn eigenzinnige recept voor Gado Gado. Eigenzinnig, omdat ik besloot er lof aan toe te voegen. Dat is lekker knapperig en smaakt heerlijk in combinatie met de satésaus.

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen

120 gram Brown Basmati Rice (Tilda)
400 gram sperziebonen
250 gram taugé
2 stronkjes witlof
2 hardgekookte eieren
wat plakjes komkommer
gefrituurde uitjes (uit een potje) naar smaak
verse koriander naar smaak

Voor de satésaus

2 flinke eetlepels pindakaas
150 tot ongeveer 200 ml water
2 eetlepels zoute sojasaus
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel kokosolie (met kokossmaak, niet de ontgeurde versie)
1 theelepel palmsuiker
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder

Zo maak je Gado Gado op mijn manier

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen tot lauwwarm.
2. Haal de bladeren van de witlof los en was ze. Laat goed uitlekken.
3. Haal de puntjes van de sperziebonen, breek ze, was ze en kook ze in 8 tot 10 minuten beetgaar. Laat afkoelen.
4. Maak alvast de satésaus. Doe alle ingrediënten in de pan en laat dit zachtjes aan de kook komen onder regelmatig roeren. Voeg eerst 150 ml water toe en gebruik extra water als het mengsel te dik wordt. Is het te dun, laat het dan weer wat inkoken.
5. Was de taugé en blancheer het, hang het even in een zeef in een pan met kokend water. Laat ook dit weer afkoelen.
6. Doe de rijst op het bord, leg de groenten neer zoals je wenst. Vergeet de plakjes komkommer niet.
7. Pel de eieren en snijd doormidden. Leg deze ook op de schaal met rijst en groenten.
8. Verdeel de pindasaus erover en bestrooi met gefrituurde uitjes en koriander naar smaak.

Geniet ervan!

Dit recept heb ik ontwikkeld voor een samenwerking met Tilda