Drinkyoghurt Aardbei

Melk drink ik niet graag, maar drinkyoghurt wel. Ik hou van allerlei soorten drinkyoghurt. Op een dag was mijn drinkyoghurt op en ik had nog geen zin om boodschappen te doen. In de vriezer lag een pakje aardbeien en skyr had ik ook in huis. Je raadt het al, ik maakte mijn eigen drinkyoghurt.

Drinkyoghurt aardbei

Het is natuurlijk super makkelijk, je eigen drinkyoghurt maken. Je hebt dan wel echt pure smaken en dat smaakt wel anders dan dat pak uit de supermarkt. Ik vond het in ieder geval erg lekker. Nu ben ik ook heus van het gemak, dus intussen staat er weer een pak uit de supermarkt in de koelkast. Neemt niet weg dat, als het op is, ik graag weer afwissel met mijn zelfgemaakte drinkyoghurt. Want het is zo leuk en je krijgt zo ook meteen een hoop minder 'troep' binnen.

Je kunt het bijna geen recept noemen, maar hieronder volgen dan toch de hoeveelheden voor ruim 4 glazen Drinkyoghurt Aardbei

250 gram diepvries aardbeien
200 gram skyr
scheutje kokend heet water (100 ml)
250 ml koud water
60 gram vloeibare honing of een ander zoetmiddel naar keuze

verder nodig:
blender

Zo maak je Drinkyoghurt Aardbei

1. Doe de bevroren aardbeien in de blender en doe het kokend hete water erbij, zodat de aardbeien ontdooien.
2. Mik nu de rest van de ingredi├źnten in de blender.
3. Maal alles fijn totdat je een gladde massa hebt. Schenk in de glazen. Direct opdrinken is het allerlekkerst. Bewaren kan ook, in een afgesloten brandschone fles, in de koelkast (max. 2 dagen) en voor gebruik moet je dan even schudden.

Geniet ervan!

Andere drankjes vind je hier

Terug naar de homepage