Cashewnoten- Chocopasta

Laatst maakte ik cashewnotenpasta met een subtiele melkchocoladesmaak. Deze pasta van ongebrande cashewnoten is gezoet met dadels en lactosevrij. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en een hakmolen. Het smaakt goed op een cracker. Ik moet je bekennen dat ik het nog lekkerder vind om zo af en toe een lepeltje pasta uit de pot te snoepen. 


Cashewnoten-Chocopasta



Dit heb je nodig voor 1 potje Cashewnoten-Chocopasta

140 gram cashewnoten, ongebrand en ca. 3 uur geweekt in water
4 Medjoul dadels, ontpit en in stukken gesneden
3 eetlepels cacaopoeder
ca. 100 ml water


Zo maak je Cashewnoten-Chocopasta

1. Giet de cashewnoten af en laat goed uitlekken.
2. Doe de cashewnoten in een hakmolen, samen met de andere ingrediënten.
3. Hak alles fijn (in etappes, anders raakt je hakmolen oververhit) totdat het voor jou fijn genoeg is qua structuur.

Dat is alles. Bewaar het in een brandschone, afgesloten pot in de koelkast. Het is beperkt houdbaar.

Maak ook eens hazelnootpasta. Klik hier voor het recept

Naar het receptenregister

Terug naar de homepage