Kiwi Smoothie

Laatst kreeg ik een pakketje Zespri Green Kiwi's. De eerste keer dat ik ooit een kiwi zag, was in mijn kindertijd, toen mijn oma er een at. Ik vond het er destijds vooral mooi uitzien, met die pitjes in het midden. Ik moet er nog weleens aan denken als ik een kiwi van mijn fruitschaal pak. 

Waar ik nu ook aan denk is dat je met zo'n kiwi je weerstand een flinke boost geeft. Dat vind ik altijd al belangrijk en in deze tijd nog meer. Net als mijn oma, snijd ik de kiwi door en lepel ik het uit. Verder maak ik er ook wel een smoothie van, waarvan ik hieronder het recept met je deel. Het is een frisse, lichte smoothie. Lekker voor tussendoor en zo krijg je ook nog eens extra vitamines binnen.

Kiwi smoothie

Dit heb je nodig voor 2 personen (grote glazen) Kiwi Smoothie

2 kiwi's, geschild
1 appel, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
1 banaan
4 flinke eetlepels Griekse Yoghurt (0% vet)
300 ml water


Zo maak je Kiwi Smoothie

Doe alles in de blender totdat je een egale massa hebt. Schenk in twee grote glazen en drink direct op.


Dit is een samenwerking met Zespri


Meer recepten bekijken? Klik hier

Terug naar de homepage