Haver-Pompoenwafels

Daar ging ik weer, aan de slag met mijn wafelijzer. Ik wilde graag gezondere wafels als ontbijt en deze keer zoet. Ik maakte de avond ervoor Haver-Pompoenwafels met speculaaskruiden die ik de volgende ochtend opwarmde in de oven.

Door de pompoen werden de wafels heerlijk zoet. Voor wat extra verwennerij had ik zin in een topping van dadelstroop en pecannoten. Zo lekker! Wil je nog meer feest, eet er dan nog wat plakjes banaan bij. Zo begon mijn dag goed!


Haver pompoenwafels


Dit heb je nodig voor ongeveer 10 Haver-Pompoenwafels

400 gram pompoenblokjes
150 gram havermeel
160 ml amandelmelk of iets minder als je stevigere wafels wilt
2 eieren
3 theelepels speculaaskruiden
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
pecannoten en dadelstroop
olie voor het invetten van het wafelijzer


Zo maak je Haver-Pompoenwafels

1. Kook de pompoenblokjes in een pan met water gaar in ongeveer 12 minuten. Laat volledig afkoelen en prak met een vork fijn.
2. Maak het beslag: klop alles, behalve de pecannoten, dadelstroop en olie, door elkaar.
3. Verwarm het wafelijzer en vet het licht in met olie. Schep wat beslag uit de kom, iets meer dan een juslepel en bak de eerste wafel. Herhaal dit totdat je ongeveer 10 wafels hebt. Laat volledig afkoelen en bewaar in de koelkast of vries een deel in voor later.
4. Verwarm de wafels de volgende ochtend in de oven en gebruik als topping pecannoten en dadelstroop. Eet er eventueel een in plakjes gesneden banaan bij.