Gnocchi met Cashewnotensaus

Voor de derde keer deed ik mee aan de 'Swiep swoep swap' van Mandyandmore. Dan maak je een recept van de aan jou gekoppelde deelnemer en daar geef je je eigen draai aan. Ik 'Swiepte' een recept van Aline Ploeg, van Groener Gras. Zij wil de wereld een beetje mooier maken door plantaardige voeding en grafisch/illustratief ontwerp met elkaar te combineren.

Het werd dus een plantaardig recept, waar ik een 'Swoeper' aan gaf. Oorspronkelijk heet haar recept 'pasta met cashewnotensaus'. Ik gebruikte gnocchi in plaats van pasta, geen courgette maar broccoli en ik 'Swapte' er gebakken champignons door. In plaats van citroensap gebruikte ik appelazijn. Het was een recept voor 2 personen, maar door mijn hoeveelheid aan extra ingrediënten is het er een geworden waar ruim 3 personen van kunnen eten.

Dan nog even over de smaak. Daar kan ik kort over zijn: echt lekker! Dit komt vaker op tafel. Dus bedankt Aline, voor de inspiratie! Hieronder volgt het door mij aangepaste recept. Aline gebruikte in dit recept de Engelse cups om een aantal hoeveelheden af te meten. Deze heb ik ook aangehouden. 

Gnocchi met cashewnotensaus


Dit heb je nodig voor 3 à 4 personen

500 gram gnocchi
stronk van 500 gram broccoli, gewassen en in roosjes gesneden
250 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
1 1/2 cup water
1/2 cup ongebrande cashewnoten
6 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
1 ui, gepeld en gesneden
1 eetlepel appelazijn
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
zout
peper
olie

Verder nodig: blender


Zo maak je Gnocchi met Cashewnotensaus

1. Kook de cashewnoten 10 minuten in een pannetje met water en giet af.
2. Bak de champignons in een pan met wat olie.
3. Kook of stoom de broccoli in ca. 10 minuten gaar.
4. Bak de ui en de knoflook bruin in een pan met wat olie.
5. Doe de gekookte cashewnoten, appelazijn, ui met knoflook en het water in de blender. Voeg wat zout en peper toe en maal alles tot een egale saus.
6. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Meng in een pan de gnocchi, broccoli, champignons, saus en de zongedroogde tomaten en warm alles goed door.

Eet smakelijk!