Gezonde snack voor ´s avonds

In januari moet ik altijd even afkicken van al het super vette en zoete lekkers dat ik heb gegeten. Om dit voor elkaar te krijgen, stop ik zeker niet met snacken. Wat ik wel doe, is bewustere keuzes maken. Ik kies doordeweeks een gezonde snack voor een betere balans. Lees verder wat op dit moment mijn favoriete avondsnack is. Ik ben ook benieuwd naar die van jou. Laat het weten via social media en tag me. Zo kunnen we elkaar inspireren.


mijn favoriete gezonde avondsnack

Mijn favoriete gezonde avondsnack is op dit moment: plakjes komkommer met hummus. Een super lekkere combinatie. De komkommer is fris en door de hummus is dit hapje lekker hartig. Bovendien vult het goed door onder andere de eiwitten uit de kikkererwten. Verder ben ik ook aan het letten op mijn zoutgebruik. Daarom maak ik mijn hummus het liefst zelf, zodat ik het kan doseren. Gekochte hummus is vaak vrij zout. 

Zelf hummus maken is super makkelijk

Hummus maken is zo gebeurd. Hieronder plaats ik een paar links naar hummusrecepten. Een is naturel en de ander met paprika. Maak je de laatste dan krijg je heel gemakkelijk meer groenten binnen. Ook dat vind ik zelf een fijn idee.


Hummus

Snel hummus recept


Hummus paprika

Snel hummus recept met paprika

Terug naar de homepage