Kipkerrietaart

Hartige taart, bijna iedereen is er dol op. Ik maakte een variant met kip en kerrie. Juist, een kipkerrietaart. En lekker dat het was! Daarom ga ik het recept snel met je delen.



Dit heb je nodig voor 4 personen

ca. 520 gram kipfilet
500 ml kippenbouillon
300 gram vers quichedeeg/hartigetaartdeeg (kant-en-klaar)
200 ml kookroom
1 prei, gewassen en in ringen gesneden
1 puntpaprika, gewassen en in stukjes gesneden
7 zongedroogde tomaten
3 eieren
2 eetlepels milde kerriepoeder
paneermeel
olie
klontje boter om de vorm in te vetten

verder nodig: taartvorm met een doorsnede van ca. 26 cm

Zo maak je Kipkerrietaart

1. Kook de kip ongeveer 10 tot 15 minuten gaar in de bouillon. Haal de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Snijd in stukjes.

2. Bak de prei en puntpaprika gaar in een pan met een scheutje olie. Laat hierna iets afkoelen.

3. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. (Deze zijn erg zout en daarom gebruik je in dit recept geen extra zout.) 

4. Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200 graden C (hetelucht).

5. Roer de zongedroogde tomaten en de stukjes kip door het groentemengsel. 

6. Leg het deeg in de ingevette taartvorm en maak een mooie rand door het deeg aan de bovenkant steeds een stukje om te vouwen en vast te drukken. Strooi wat paneermeel over het deeg, niet over de randen maar op de bodem.

7. Verdeel de vulling van de taart over het deeg. 

8. Doe de kookroom in een kom, samen met de eieren en het kerriepoeder. Klop goed door en verdeel dit mengsel over de vulling van de taart.

9. Schuif de taart de oven in en bak in ongeveer 45 minuten gaar.

Serveer met een lekkere salade van bijvoorbeeld rucola.


Misschien vind je dit ook lekker:

Spinazietaart met feta

Spinazietaart met feta

Terug naar de homepage