Witte Bonenschotel

Vroeger, bij mijn ouders thuis, aten wij regelmatig witte bonenschotel in tomatensaus. Ik was er gek op als kind en nog steeds. Nu ik het zelf maak heb ik het gehakt achterwege gelaten, voor een dagje vega. Je kunt natuurlijk gerust gehakt toevoegen als je dat wilt, dan bak je dat eerst rul en gebruik je wat extra sojasaus. Nog steeds vind ik deze bonenschotel heerlijk, makkelijk en bovendien staat het super snel op tafel. Je bestrooit het met gefrituurde uitjes uit een potje. Dat maakt het helemaal af. Ik denk dat mijn moeder het snel ook weer eens gaat maken.

 

Dagje vega bonenschotel

 

Dit heb je nodig voor 2 à 3 personen

500 gram macaronigroenten
200 gram taugé, gewassen
350 gram witte bonen in tomatensaus uit een pot (er bestaat ook een merk zonder suiker)
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 eetlepels zoute sojasaus
olie om in te bakken
gefruite uitjes

 

Zo maak je Witte Bonenschotel

1. Was de macaronigroenten als deze nog niet gewassen zijn en laat goed uitlekken.

2. Doe de olie in de pan en bak de macaronigroenten. Voeg knoflook en sojasaus toe en roer goed door.

3. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en roer door. Zorg dat de bonen goed heet zijn. Roer de taugé erdoor en warm even mee, zodat het nog net knapperig is.

4. Schep de bonenschotel op de borden en bestrooi met de gefruite uitjes.

Dat is alles. Geniet ervan!

Meer gerechten bekijken

Meer vega gerechten bekijken

Terug naar de homepage